Néhány szó a problémás Ignis-alkatrészekről.

A Suzuki Ignis-ek tervezése és kivitelezése során sajnos akadt néhány olyan alkatrész, melyet a gyártóknak nem sikerült úgy megvalósítaniuk, hogy azok kiállják az idő próbáját. Szerencsére nem olyan komolyabb mechanikai szempontból fontos darabokról beszélünk, melyek befolyásolnák a jármű működését, de azért friss Ignis-tulajdonosként érdemes tudni a problémáról, és előre felkészülni a szóban forgó alkatrészek cseréjére.

Az első főellenség: a csomagtér-ajtó kilincs

Az Ignisek egyik gyenge pontját a csomagtér-ajtó kilincse jelenti. Ez az a műanyag alkatrész, amely esetében sajnos egy idő után elkerülhetetlen, hogy megrepedjen, vagy letörjön. Egyszóval, ha Ignis tulajdonos vagy, és még nem maradt a kezedben az autód csomagtér-ajtó kilincse, sajnos fel kell rá készülnöd, hogy ez bármikor megtörténhet. Mielőtt azonban bárki bármi rosszra gondolna, le kell szögeznünk, hogy nem egy direkt beépített hibáról beszélünk. A probléma mindössze annak köszönhető, hogy a tervezés során a műanyag testet tartó csavarokat a gyártó némileg alulméretezte, ezáltal azok a kilincs folyamatos használata során, az állandó rángatás hatására könnyen kilazulnak. Jó hír azonban, hogy az utángyártott Ignis csomagtér-ajtó kilincsek az eredeti darabokhoz képest erősebbek, a tartócsavarok hosszabbak, és jobban rögzítették őket a műanyag testhez. Ezáltal garantálva időtálló tartásukat, és ráadásul kellő odafigyelés és elővigyázatosság mellett otthon is könnyedén cserélhetők.

A második főellenség: napellenző

A Suzuki Ignisek másik gyárilag „beépített” gyenge pontját a napellenzők jelentik. Ez a probléma sajnos szintén a hanyag tervezésből és kivitelezésből eredeztethető. A napellenzőkbe épített feszítő alkatrész ugyanis egy idő után elgyengül, és nem tudja helyben tartani a műanyag testet. Ennek köszönhetően sajnos az alkatrész rendszeresen a szemünkbe hullhat vezetés közben, ami nem csak zavaró, de balesetveszélyes is lehet. Természetesen, mint minden más, ez az alkatrész is könnyedén cserélhető, azonban a csomagtér-ajtó kilinccsel ellentétben utángyártott formában nem kapható. Ebből adódóan az ára meglehetősen borsos, viszont biztosak lehetünk abban, hogy a pénzünkért megbízható, jó minőségű, megerősített alkatrészt kapunk. Ráadásul a vásárlás során két féle változatból, a piperetükörrel ellátott, valamint a tükör nélküli opcióból is választhatunk.

Ez a két kiegészítő mondható az Ignisek leggyakrabban felmerülő gyengepontjának. Ha időben felkészülünk arra, hogy cserére szorulnak majd, nagy meglepetés nem érhet. Webáruházunkban pedig garantáltan minden alkatrészből a legjobb minőséget érheted el autódhoz, a legjobb áron!

Érdekel ez a téma? Szereted az autódat?
Ha igen, töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged a készülő bejegyzéseinkről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérlek, hogy fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!