Suzuki Ignis toronycsapágy és toronygumi – érdemes-e mindkettőt egyszerre cserélni?

A toronycsapágy és toronygumi cseréje gyakori problémát jelent a Suzuki Ignisek esetében. Ezzel kapcsolatban gyakran teszik fel nekem a kérdést: amennyiben az egyiket cseréltetem az autóban, érdemes-e már automatikusan a másikat is kicseréltetnem? A válaszom egyértelműen az, hogy igen. Ha az autót szervizbe visszük, és az egyik oldalát toronycsapágy-csere miatt szét kell, hogy szedjék, érdemes egy füst alatt lerendezni a másik oldalát is, hiszen ezzel nem csak pénzt, de rengeteg időt is spórolhatunk magunknak.

De mi az a toronygumi és toronycsapágy?

A toronycsapágy és toronygumi feladata röviden és tömören a kormányzás elősegítése. Meghibásodásukat elsőre nehéz lehet észrevenni, azonban érdemes vele törődni, hiszen felelős lehet az autó nehéz kormányozhatóságáért, a futóművek pattogásáért, valamint a kátyúkon való kalapálásért is. A toronygumi egy vulkanizált fém és gumi alkatrész, leggyakoribb esetben meghibásodását a gumiagy kopása okozhatja. Ez általában vezethet ahhoz, hogy autónk futóműve féloldalasan áll, kopog, vagy akár lóg is. A tönkrement toronygumit és –csapágyat érdemes minél hamarabb lecseréltetni, ugyanis a halogatás plusz gumikopáshoz, és az autó instabillá válásához is vezethet. Ez egy idő után nem csupán drága mulatság lehet, de erősen balesetveszélyes is.

A webáruházunkban kapható Suzuki Ignis első toronycsapágy és toronygumi szett tartalmazza a toronygumit, a toronycsapágyat, két csapágy-alátétet, és egy távtartót. A beszerzett alkatrészek cseréjét tanácsos szakemberre bíznunk, ugyanis ahhoz, hogy hozzáférjünk a toronygumihoz és –csapágyhoz, le kell szednünk a futóművet, valamint a lengéscsillapító rugóját is el kell távolítanunk.

További fontos információkért kattints a videóra, ha pedig kérdésed lenne, írj egy e-mailt a webáruház címére és tedd fel nekünk bátran! Ahol tudunk, segíteni fogunk!

Érdekel ez a téma? Szereted az autódat?
Ha igen, töltsd ki az alábbi űrlapot, mi pedig értesítünk téged a készülő bejegyzéseinkről.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérlek, hogy fogadd el az adatkezelési tájékoztatónkat.

Mi is utáljuk a spamet. Bármikor egy kattintással leiratkozhatsz!